Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

miercuri, 30 iulie 2008

Mancare de dovlecel la cuptor

INGREDIENTE:
-ulei;
-ceapa(de marime mijlocie);
-dovlecel;
-orez (1 cana de 200 ml);
-ardei colorat (1,2 buc);
-rosie;
-branza (cas sau burduf);
-oua (3-4 buc)
-smantana (150-200ml)
-condimente;

Se ia o tava adanca.Se pune ulei doar atat cat sa acopere fundul tavii.Se taie ceapa solzisori si se imprastie in ulei.Se curata dovlecelul de coaja si seminte si jumatate din cantitate se taie feliute, apoi se aseaza in strat peste ceapa. Se spala orezul si se pune peste dovlecel.Ardeiul se taie fasii si se pune peste orez.Peste ardei se pune in strat si cealalta parte de dovlecel.
Rosiile se taie felii si se pun peste dovlecel.
Se dizolva sarea in apa si se toarna in tava pana la nivelul rosiilor, iar apoi se da la cuptor.In apa se pot adauga si alte condimente. Cand orezul este fiert (dupa cca 20 min) se scoate de la cuptor si se rade branza peste rosii.Ouale se bat cu smantana, se adauga condimentele si se toarna in tava.Se da din nou la cuptor pana face fata.
Se poate servi cald sau rece.
Pofta buna!