Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

duminică, 13 iulie 2008

Usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale


Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic. Acest compus rezultă în urma acţiunii unei enzime- alinaza- asupra alinei din compoziţia plantei. De asemenea este demn de remarcat şi conţinutul apreciabil de seleniu.

Efectele asupra aparatului cardiovascular constau în combaterea tahicardiei şi spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de anghină şi a infarctului de miocard, înbunătăţind astfel performanţa cardiacă. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale.

Usturoiul are vitaminele din complexul B, vitaminele A si C, precum si substante cu caracter de vitamina F. Datorita unei alte categorii de substante, denumite aliine, el are calitati antibiotice, insecticide, antihelmintice, antigripale si de stimulare a activitatii digestive si care, aplicate local (un catel de usturoi taiat), combat herpesul.

Usturoiul are, de asemenea, actiune diuretica, fiind indicat in diatezele urice. El contribuie la eliminarea acidului uric si a uratilor si de aceea este recomandat in guta, artritism si unele forme ale bolii reumatismale.
In concluzie, se poate spune ca usturoiul este un protector al principalelor aparate care asigura functionarea normala a organismului (circulator, digestiv, endocrin si urinar).

Beneficiile usturoiului:

  • Actioneaza ca un puternic antioxidant;

  • Ajuta la metabolizarea grasimilor;

  • Stimuleaza sistemul imunitar;

  • Ajuta la prevenirea cancerului;

  • Alina durerile de picioare;

  • Previne atacurile cardiace;

  • Diminueaza presiunea sangvina.