vineri, 4 aprilie 2008
Sarbatoarea Pastelui
Ouale rosii si colorate de Paste!
Ca sa aveti oua rosii si colorate de Paste aveti nevoie de vopsea de diferite culori si oua.
Spalati ouale cu apa calduta, le stergeti, apoi le puneti la fiert cu putina sare.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute.
In acelasi timp se prepara si vopseaua, fierbeti apa, puneti apoi vopseaua in apa clocotita...apoi luati ouale fierte si le scufundati in vopseaua preparata...le lasati in vopsea 2-3 minute...
Daca doriti le puteti lustrui cu ceara de albine..sau un prosop inmuiat in putin ulei.
Sarmalute de Craciun
Sarmalutele nu trebuie sa lipseasca de pe masa.
Ingrediente:
-500 g carne tocata
-o varza mare -60 ml ulei - 4 linguri orez - foi de dafin -o ceapa - 3 linguri de bulion -boia -sare si piper Mod de preparare: Alegem foile de varza pentru impachetat, restul de varza se toaca marunt . Se caleste ceapa, se amesteca cu carnea, sare, orezul, piperul si se infasoara sarmalele. Apoi se aseaza sarmalele in cratita, peste varza ramasa, tocata. Bulionul se pune deasupra sarmalelor, la fel si foile de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic, aproximativ 3 ore. Pofta buna!
Etichete:
Retete culinare
Abonați-vă la:
Postări (Atom)