Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

marți, 3 februarie 2009

Murele ajuta la sanatatea ta!


Murele sunt consumate în cantităţi mai reduse, comparativ cu restul fructelor. Cu toate acestea, cercetătorii sugerează ca de fiecare dată când mergem la cumpărături să ne facem provizii de mure proaspete, deoarece acestea ne apără împotriva leziunilor maligne de la nivelul cavităţii bucale.

Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Oncologic al statului Ohio, SUA, au dovedit deja că murele au efect protector împotriva cancerului de colon şi esofagian. Acum, ultimele cercetări sugerează că aceste fructe sunt la fel de benefice şi în privinţa neoplasmelor orale. În cadrul testelor de laborator, murele au redus cu 44% dezvoltarea tumorilor maligne de origine bucală.

Consumul de mure poate preveni unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac, datorita fibrelor alimentare. De asemenea, acidul clorogenic, care se gaseste in aceste fructe, impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Consumate in stare proaspata, murele au proprietati depurative, laxative si antidiareice in acelasi timp.

Dureri de gat, raguseala - jumatate de pahar de mure proaspete se combina cu un pahar si jumatate de miere lichida si se amesteca bine, dupa care se lasa sa se intrepatrunda intr-un borcan inchis, vreme de 40 de zile. Se consuma ca atare sau filtrat, patru-sase lingurite pe zi.

Niciun comentariu: