Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

miercuri, 11 februarie 2009

Uleiul de masline bun la toate!


Uleiul de masline este benefic sanatatii dar si frumusetii. El contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila etc. Fiind numit prietenul ficatului, uleiul de masline este un bun drenor hepatic si biliar, avand si efect laxativ.

Uleiul de masline extra-virgin. Provine din prima presare a maslinelor. Are o aciditate nu mai mare de 0.8% si este considerat a avea un gust superior. Cele mai multe uleiuri de masline sunt extravirgine doar pe eticheta.

Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice si fara nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% si are un gust bun. Rafinat inseamna ca uleiul a fost tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic (caracterizat ca fiind un defect) si a continutul de acizi.

Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitatea mai slaba decat cel virgin.

Persoanele care vor sa isi curete vezicula biliara sunt sfatuite de specialistii in medicina naturista sa bea, dimineata, pe stomacul gol, cate 30 mililitri (adica doua linguri) de ulei de masline proaspat, dupa care sa se aseze in pat, timp de 15 minute, pe partea dreapta. Tratamentul trebuie urmat o perioada de 10-15 zile pe luna.


Un comentariu:

SoSheSays spunea...

Ador ueiul de masline si e intr-adevar bun la toate!