Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

miercuri, 21 mai 2008

Alergia la praf


Alergia este reactia organismului unor persoane la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene.

Acarienii din praful de casă pot fi responsabili pentru simptomele persistente din tot timpul anului ale rinitei, conjunctivitei şi astmului alergic.

Acarienii sunt organisme microscopice, inrudite cu paianjenii, care prolifereaza in conditii de caldura si umezeala. Acarienii se intalnesc in numeroase locuinte, mancand celulele moarte ale pielii si formand adevarate colonii in fibrele textile expuse prafului.
Praful de casă este un amestec de substanţe. Poate să conţină fibre de ţesături, particule de piele umană descuamată, peri de animale, fiinţe microscopice numite acarieni, bacterii, resturi de gândaci de casă, spori de mucegai, particule alimentare şi alte resturi. O persoană poate fi alergică la una sau mai multe din aceste substanţe, dar cel mai frecvent alergizează acarienii.

Tratarea alergiei la acarieni consta in evitarea acestora, ceea ce presupune luarea de masuri pentru a reduce numarul acarienilor din locuinta. Medicul alergolog poate prescrie si unele medicamente sau injectii impotriva alergiilor.


Trei frati patati


Trei frati patati este o planta ierboasa, scunda, raspandite in locurile cu umiditate mai mare din campii si dealuri, este excelenta in cazurile de intoxicatie, urticarie, eczeme ori furunculoza, fiind un bun purificator al sangelui.
Planta contine mucilagii, cantitati mici de saponozide triterpenice, derivati si esteri ai acidului metil salicilic, saruri minerale;.
Florile contin un pigment galben de natura flavonoidica sinonim cu rutozidul, carotenoide,antocianozide, violanina care prin hidroliza se dedubleaza in glucoza, ramnoza acid p-cumaric si delfinidina, mici cantitati de ulei volatil, vitamina C, tanin, ß – caroten si gume.

Este foarte bun pentru sange, tuse, bronsite si constipatie dar e
ste utilizata si in afectiuni alergice, cum sunt rinita, sub forma de spalaturi nazale sau inhalatii.
Aceasta planta erbacee se poate folosi sub forma de ceai sau diferite combinatii.