miercuri, 21 mai 2008
Alergia la praf
Alergia este reactia organismului unor persoane la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene.
Acarienii din praful de casă pot fi responsabili pentru simptomele persistente din tot timpul anului ale rinitei, conjunctivitei şi astmului alergic.
Acarienii sunt organisme microscopice, inrudite cu paianjenii, care prolifereaza in conditii de caldura si umezeala. Acarienii se intalnesc in numeroase locuinte, mancand celulele moarte ale pielii si formand adevarate colonii in fibrele textile expuse prafului.
Praful de casă este un amestec de substanţe. Poate să conţină fibre de ţesături, particule de piele umană descuamată, peri de animale, fiinţe microscopice numite acarieni, bacterii, resturi de gândaci de casă, spori de mucegai, particule alimentare şi alte resturi. O persoană poate fi alergică la una sau mai multe din aceste substanţe, dar cel mai frecvent alergizează acarienii.
Tratarea alergiei la acarieni consta in evitarea acestora, ceea ce presupune luarea de masuri pentru a reduce numarul acarienilor din locuinta. Medicul alergolog poate prescrie si unele medicamente sau injectii impotriva alergiilor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu