Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

luni, 2 februarie 2009

La ce sunt bune afinele?


Afina are un continut bogat în vitamina P; boabele sale au proprietati antihemoragice si întaresc vasele sangvine în caz de metroragie, atero- si arterioscleroza, flebita, ulcer varicos, sechele ale flebitei, infarct miocardic.
Astringenta si antiseptica, afina este fructul predilect al tuturor celor care sufera de diaree (mai ales al copiilor mici), recomandata în special pentru tratarea dizenteriei si amibiazei, enteritei, colitei, diareilor de putrefactie, enterocolitei si febrei tifoide.
Afinul este folosit de secole pentru efectele terapeutice pe care le are asupra sanatatii noastre. Fructele acestui arbust, afinele si frunzele sunt cele mai folosite parti ale plantei in medicina naturista.

Afinele contin flavonoide, antocianine si glucochinina, care ajuta la prevenirea sau tratarea afectiunilor vasculare sau problemelor sanguine precum venele inflamate (varicele), tromboza venoasa, angina, fragilitatea capilarelor etc.

Ceaiurile de afine ajuta si la vindecarea diferitelor afectiuni ale stomacului si la calmarea problemelor tractului digestiv. Acest fapt se datoreaza taninilor din afine, care mai ajuta si la vindecarea mai rapida a leziunilor sau la reducerea inflamatiilor de la nivelul laringelui in cazul gripei, racelii sau diferitelor tipuri de alergii.

Afinele mai sunt recomandate de medicii naturisti in prevenirea si tratarea gastritei si a ulcerului peptic.
Pentru prepararea ceaiului de afin se folosesc atat frunzele, cat si fructele. Ceaiul se bea cald, in cate trei reprize pe parcursul unei zile. Tratamentul trebuie urmat pentru cel putin 14 zile.