Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic. Acest compus rezultă în urma acţiunii unei enzime- alinaza- asupra alinei din compoziţia plantei. De asemenea este demn de remarcat şi conţinutul apreciabil de seleniu.
Efectele asupra aparatului cardiovascular constau în combaterea tahicardiei şi spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de anghină şi a infarctului de miocard, înbunătăţind astfel performanţa cardiacă. De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale.
Usturoiul are, de asemenea, actiune diuretica, fiind indicat in diatezele urice. El contribuie la eliminarea acidului uric si a uratilor si de aceea este recomandat in guta, artritism si unele forme ale bolii reumatismale.
In concluzie, se poate spune ca usturoiul este un protector al principalelor aparate care asigura functionarea normala a organismului (circulator, digestiv, endocrin si urinar).
Beneficiile usturoiului:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu