Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator Online Add to My AOL

Add to Pageflakes Powered by FeedBurner Subscribe in NewsAlloy

marți, 27 mai 2008

Ingrijirea buzelor


Toate femeile isi doresc buze senzuale, catifelate si moi.
Buzele sunt sensibile si de aceea trebuie sa le hidratezi si sa le protejezi.
Vantul, frigul sau chiar canicula pot determina craparea buzelor.
Lipsa de vitamina B poate determina aparitia unor crapaturi la coltul gurii, numite popular "zabalute".
Pasta de dinti usuca si mai mult buzele, de aceea, in perioada cat buzele sunt crapate, se va inlocui cu un gel de dinti ce contine Aloe Vera.

Remedii:
  • Se taie o capsula de vitamina E si se ung buzele crapate cu uleiul din interior.
  • De asemenea, in perioada respectiva se vor consuma cat mai multe lichide.
  • Miere cu propolis: amesteca o jumatate de lingurita de miere cu trei picaturi de propolis. Actioneaza ca o masca. Face bine buzelor crapate, uscate, sangerande.
  • Se ung buzele crapate cu ulei de masline.
  • Se foloseste un ruj hidratant sau un balsam pentru buze.

miercuri, 21 mai 2008

Alergia la praf


Alergia este reactia organismului unor persoane la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene.

Acarienii din praful de casă pot fi responsabili pentru simptomele persistente din tot timpul anului ale rinitei, conjunctivitei şi astmului alergic.

Acarienii sunt organisme microscopice, inrudite cu paianjenii, care prolifereaza in conditii de caldura si umezeala. Acarienii se intalnesc in numeroase locuinte, mancand celulele moarte ale pielii si formand adevarate colonii in fibrele textile expuse prafului.
Praful de casă este un amestec de substanţe. Poate să conţină fibre de ţesături, particule de piele umană descuamată, peri de animale, fiinţe microscopice numite acarieni, bacterii, resturi de gândaci de casă, spori de mucegai, particule alimentare şi alte resturi. O persoană poate fi alergică la una sau mai multe din aceste substanţe, dar cel mai frecvent alergizează acarienii.

Tratarea alergiei la acarieni consta in evitarea acestora, ceea ce presupune luarea de masuri pentru a reduce numarul acarienilor din locuinta. Medicul alergolog poate prescrie si unele medicamente sau injectii impotriva alergiilor.


Trei frati patati


Trei frati patati este o planta ierboasa, scunda, raspandite in locurile cu umiditate mai mare din campii si dealuri, este excelenta in cazurile de intoxicatie, urticarie, eczeme ori furunculoza, fiind un bun purificator al sangelui.
Planta contine mucilagii, cantitati mici de saponozide triterpenice, derivati si esteri ai acidului metil salicilic, saruri minerale;.
Florile contin un pigment galben de natura flavonoidica sinonim cu rutozidul, carotenoide,antocianozide, violanina care prin hidroliza se dedubleaza in glucoza, ramnoza acid p-cumaric si delfinidina, mici cantitati de ulei volatil, vitamina C, tanin, ß – caroten si gume.

Este foarte bun pentru sange, tuse, bronsite si constipatie dar e
ste utilizata si in afectiuni alergice, cum sunt rinita, sub forma de spalaturi nazale sau inhalatii.
Aceasta planta erbacee se poate folosi sub forma de ceai sau diferite combinatii.

duminică, 18 mai 2008

Papadia


Papadia frunzele, care se recolteaza primavara (mai-august). Primavara au cantitatea cea mai mare de principii active: tijele (se recolteaza in timpul infloririi), radacinile se recolteaza primavara devreme (martie-mai) sau toamna (septembrie-noiembrie), intreaga planta impreuna cu radacinile, fara flori si fara fructificatii, se recolteaza primavara inainte sau in timpul formarii bobocilor florali, in lunile aprilie-septembrie. In aceasta perioada, adica primavara inainte de inflorire, planta are cea mai mare cantitate de latex.
Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare in perioadele convalescenta, etc

Foarte bogata în fibre vegetale, papadia împiedica activ asimilarea nedorita a zaharului si faciliteaza evacuarea materiilor fecale.
Sub forma de salata sau bautura, papadia este un remediu excelent! Dar si frunzele si radacinile, asociate, ocupa un loc de cinste în farmacopeea populara. Decoct pentru scaderea valorii colesterolului: se fierb 15 g de frunze si 15 g de radacini într-un litru de apa, timp de 30 de minute. Se strecoara. Se bea câte o cana, cu cinci minute înaintea meselor principale.

Florile galbui, atat de raspandite, pot fi folosite si ele la prepararea dulcetii. Pentru dulceata se aduna circa 400 de flori de papadie care se lasa in apa rece timp de o zi. Dupa ce au fost bine spalate, florile se amesteca cu o lingura de sare de lamaie, sau 2 lamai taiate marunt, inclusiv coaja. Amestecul respectiv se toarna intr-un vas de 0,5 litri plin cu apa clocotita, dupa care totul se fierbe timp de 15 minute. Fiertura respectiva, radacina, se strecoara, i se adauga 1 kg zahar si se fierbe din nou pana se obtine o zeama de dulceata asemanatoare ca densitate si gust cu mierea de albine.

Strugurii


Strugurii au un continut mare de vitamine:B1,B2, C, A, K, PP si B6. Consumul de struguri e eficace in afectiunile ficatului, inimii, gastrointenstinale, rinichi si bolile de nutritie.Sunt recomandati si pentru reumatism, anemii, guta si surmenaj.
Strugurii sunt o rezerva in miniatura de saruri minerale:potasiu, fosfor, calciu, fier, acizi organici si betacaroten.
Strugurii te ajuta sa scapi de cateva kilograme in plus.
Timp de una sau doua zile pe saptamana, mananca numai struguri proaspeti, in jur de 1-2 kilograme pe zi. Dar doar in cazul in care nu ai probleme cu glicemia crescuta.
Se zdrobesc boabele si cu un tampon de vata se umezeste usor pielea fetei. Se lasa sa actioneze doua sau trei minute pentru un ten stralucitor.
Tenul este remineralizat, devine mai stralucitor, catifelat si se previne aparitia ridurilor.
Strugurii au capacitatea de a ajuta organismul sa elimine toxinele acumulate din alimentatia nesanatoasa si stresul zilnic.
Pentru mentinerea elasticitatii si frumusetii pielii se poate face odata la trei zile un masaj usor cu suc de struguri.





Chiftelute marinate


Ingrediente:
-1 kg de carne tocata
-o legatura de marar
-o legatura de ceapa verde
-3 oua
-sare
-piper
-4linguri de pasta de tomate
-o legatura de usturoi verde

Mod de preparare:
Amestecati carnea tocata, ouale, ceapa, mararul, sare, piper si faceti chiftelutele dupa bunul plac..mai mari, mai micute si rotunde...apoi le puneti la prajit.
Dupa ce a-ti terminat de prajit toate chiftelutele se face sosul din usturoi, pasta de tomate si apa..condimentati sosul cu piper si sare...puneti chiftelutele in sos si lasati-le sa fiarba..circa 10 minute la foc mic..
Le puteti adauga si un piureu de cartofi!
Pofta buna!

sâmbătă, 17 mai 2008

Cum trebuie sa arate o mireasa?


Dupa ce ai ales barbatul visurilor tale, te-ai decis asupra rochiei de mireasa si ai un plan de nunta incombatabil, e timpul sa te gandesti cum sa obtii acel machiaj perfect care sa te ajute in cea mai impotanta zi din viata ta. Pentru ca joaca un rol impotant in look-ul tau, machiajul trebuie ales cu mare grija. Fiindca trebuie sa fii frumoasa ar fi util chiar sa te consulti cu un makeup artist. In primul rand, tenul trebuie sa fie curat. Un machiaj bun poate fi aplicat doar pe un ten curat. Cu saptamani inainte de nunta ar trebui sa bei multa apa. Daca ai un ten gras ai grija sa eviti pe cat posibil tratamente prea puternice asupra tenului. Acestea nu fac decat sa creasca acea cantitate de sebum nedorita. Coafura miresei in 2007 este una cat se poate de simpla si naturala insa unica si in perfect acord cu personalitatea viitoarei doamne. In acest an se poarta buclele rebele, lasate liber sau prinse cu diverse bijuterii de par, pieptane sau agrafe cu pietre, insa nu trebuie uitate nici floricelele, care trebuie prinse prin par, sau in jurul cocului (daca v-ati gandit la acesta coafura).

vineri, 16 mai 2008

Cum sa alegi bijuteriile potrivite

O bijuterie frumoasa te face sa te simti frumoasa!
Gasirea unei bijuterii pe care sa o porti cu placere nu este deloc diferita de gasirea unei tinute.
O bijuterie bine aleasa, desavarseste imaginea ta, adaugandu-ti un plus de culoare si de sarm, oferindu-ti astfel, placerea de a fi si mai apreciata de persoanele cu care vii in contact.
Totul este sa alegi bijuterii care sa ti se potriveasca stilului tau de vestimentatie si personalitatii tale.
Bijuteriile nu trebuie sa fie neaparat realizate de designeri celebri pentru a fi frumoase si la moda. Exista foarte multe modele de bijuterii care nu poarta o semnatura celebra si care poti fi cu adevarat atragatoare.

Daca nu te poti hotari asupra cerceilor care ti se potrivesc cel mai bine, atunci urmeaza calea cea mai sigura, optand pentru cercei de dimensiuni medii.

Bijuteriile sunt cele ce subliniaza si pun in valoare o tinuta.


Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vine vorba de bijuterii sunt marimea si forma acestora.

miercuri, 14 mai 2008

Cum scapam de celulita?


Celulita este o dereglare a schimbului de substante, prin acumularea sub piele a grasimilor si a rezidurilor toxice, cu o evolutie extrem de rapida si de grava.
Dar celulita poate aparea in urma unor tulburari digestive, hepatice sau a glandelor endocrine.
La barbati celulita este mult mai putin vizibila pentru ca pielea lor are o cu totul alta textura. Trebuie sa luptam cu toate fortele pentru a scapa de ea.

Celulita este mult mai simplu de tratat in primul stadiu, cand este superficiala. Daca ati observat atunci cand ciupesti zona afectata pielea ta va semana mai mult cu o coaja de portocala.
Aspectul de coaja de portocale este evident si fara a strange pielea, mai ales in pozitia culcat, apar gropite.


Cum scapam de celulita:
-trebuie sa reduci consumul de cafea si alcool
-consumati foarte multe fructe si legume
-beti apa in cantitate cat mai mare
-supele de legume si ceaiurile sunt de mare ajtor
-exercitii fizice
-asigura-ti un aport de proteine din peste, nuci, aluneneprajite si fasole


Supa de vita

Ingrediente:
-4 bucati de coada de vita
-3 morcovi
-1 ceapa
-telina
-pastarnac
-fidea

Se pune la fiert carnea cu apa rece si sare. Se ia spuma, se adauga zarzavatul curatat si tocat, apoi se lasa la fiert aproximativ o ora.
Dupa ce a fiert carnea, se adauga fideaua...patrunjelul se lasa la sfarsit..sa-si puna fiecare cat vrea.

marți, 13 mai 2008

Protectie solara


De la inceputul primaverii pana in toamna, nivelul radiatiilor ultraviolete este de aproximativ de trei ori mai mare decat in timpul iernii

Produsele de protectie solara contra UV pot fi eficiente in prevenirea arsurilor solare si a cancerului de piele, insa nu asigura o protectie totala.

Pasii care trebuie sa-i urmati pentru a va proteja de soare sunt:

-Adaposteste-te la umbra ori de cate ori ai ocazia.

-Evita expunerea la soare intre orele 11.00 si 16.00.
-Foloseste o crema cu factor de protectie minimum 15 SPF pe toata suprafata expusa.
-Poarta palarie sau batic, dar si ochelari de soare.
-Foloseste crema de mai multe ori pe zi.

Este important de stiut ca produsele de protectie solara sunt eficiente numai utilizate in cantitati suficiente.

duminică, 11 mai 2008

Cum iti alegi rochia de mireasa?


Indiferent de ce stil de rochie îţi alegi, în primul rând trebuie să-ţi aminteşti că aceasta trebuie să-ţi vină bine atât privit din faţă, cât şi din spate, mai ales că în foarte multe momente, cum ar fi în biserică sau la starea civilă, unde toţi ochii vor privi către spatele tău.

Nu intotdeauna un model superb de rochie, care cade perfect pe un manechin de plastic sau pe un fotomodel in revista, se potriveste stilului si conformatiei tale.

Poti avea rochia de nunta mult visata si la un pret destul de rezonabil.

In plus, daca banii chiar sunt o problema la modul foarte stringent, poti oricand inchiria rochia de mireasa in care vei arata superb. La urma urmei oricum nu o vei mai purta niciodata.

Pentru a-ti gasi rochia visata este sa gasesti o croiala care sa se potriveasca siluetei tale tinand cont de 5 lucruri: culoarea, lungimea, trena, masura si stilul.

Silueta rochiei se refera la forma si croiala acesteia.

Culoarea

Culoarea alb simbolizeaza puritatea, cu toate acestea, nu toate miresele pot purta acelasi tip de alb.

Trena

Este visul oricarei femei sa aiba o rochie de printesa, cu o trena atat de lunga incat sa fie nevoie de 20 de barbati ca sa o ridice.

Lungimea

Nivelul de formalitate al nuntii este cel care dicteaza lungimea rochiei de mireasa.

Masura

Atunci cand va alegeti rochia de mireasa masura conteaza- nu marimea.

Stil

Stilurile sunt de diferite tipuri :

-stil traditional

-stil romantic

-stil modern

Varice


Varicele au culoarea albastruie si se formeaza datorita unei insuficiente venoase. Varice sunt dilatatii ale venelor, localizate predominant la nivelul membrelor inferioare.
Boala este mai frecventa la femei, 60% dintre acestea prezentind semne ale bolii, la virste cuprinse intre 20 si 50 ani.
Factorii care provoaca aparitia varicelor sunt de doua tipuri:
-genetici (familiali)
-sociali(profesia, obezitatea)

Ca masuri de prevenire a aparitiei bolii se recomanda:
-consumati foarte multe fructe si legume;

-practicati o activitate fizica regulata: mers pe jos, inot, ciclism, gimnastica;
-in timpul perioadelor de repaus si noaptea tineti picioarele mai sus decat corpul;
-purtati tocuri de inaltime medie (3 cm);
-
reduceti eventualul exces de greutate printr-o alimentatie rationala; -faceti dusuri cu apa rece la nivelul gambelor;


Ce nu trebuie sa faceti:
-
evitati sauna si baile fierbinti;
-nu stati toata ziua in picioare;
-nu faceti plaja prea mult timp, nu va epilati cu ceara fierbinte;
-nu purtati imbracaminte prea stramta, ciorapi care se fixeaza cu banda adeziva, pantofi cu tocuri prea inalte sau cizme elastice;
-evitati sporturile brutale: tenis, volei, baschet.

joi, 8 mai 2008

Parul-podoaba capilara


Parul podoaba capilara? Da...parul iti reda stralucirea pe care ne-o dorim noi femeile pe tot parcursul vietii , cu un par frumos esti mult mai senzuala.
Atunci cand parul tau nu reflecta lumina asa cum iti doresti, toate planurile pe care le vei avea pentru ziua respectiva se vor narui.
Parul tau va dobandi mai multa stralucire daca amesteci doua galbenusuri de ou, ulei de masline si miere, apoi iti masezi bine parul cu acest amestec si te limpezesti dupa 150 minute.
Aplicati o masca hranitoare macar de doua ori pe luna ca sa aveti un par lung si sanatos.

marți, 6 mai 2008

Acneele (cosurile) ne fac viata grea?


Da...in cele mai multe cazuri acneele ne fac viata grea..imaginea conteaza.. Acneele apar aunci cand au loc schimbari hormonale care duc la maturizare si care in acelasi timp determina glandele sebacee sa produca mai mult sebum. Factorii care cauzeaza acneele sunt: -stresul -alimentatia -lipsa de curatenie(in special atunci cand suntem machiate...trebuie neaparat sa ne demachiam) Demachierea fetei se face dimineata si seara . Un demachiaj pe zi reprezinta un mimin necesar. Demachiantul se alege in functie de tenul pe care-l aveti si de preferinte, astfel: laptele demachiant sau crema demachianta se folosesc pentru tenurile uscate, iar pentru tenurile grase se folosesc emulsiile. Demachierea asigura pielii o mai buna respiratie deoarece ea indeparteaza impuritatile. In ziua de astazi pana si elevele de scoala primara se machiaza. In general domnisoarele si doamnele au nevoie de imagine de sine pentru succes. Ele trebuie sa se prezinte foarte bine ingrijite la serviciu.
Pentru tratarea acneelor puteti folosi ceaiul din conuri de hamei.








duminică, 4 mai 2008

Prevenirea cancerului de san



Cancerul de san este una dintre cele mai des intalnite forme de cancer la femei, il putem defini ca fiind o afectiune in care celulele canceroase se dezvolta la nivelul tesutului sanului.


Principalii factori de risc pentru cancerul de san sunt :

- obezitatea

- prezenta cancerului de san la mama sau sora

- absenta nasterilor

- varsta inaintata

- consumul bauturilor alcoolice

- menopauzatardiva

- utilizarea preparatelor hormonale, etc

Pentru a preveni şi depista la timp un cancer de sân, sunt necesare câteva măsuri simple :

Reducerea consumului de grasimi

Autoexaminarea corectă şi periodică a sânilor.

Menţinerea unui regim de viaţă echilibrat